×

Meny

2 nätter med XC och downhill i Järvsö

2 nätter med XC och downhill i Järvsö

I den storslagna hälsingska naturen ligger Järvsö. Frisk luft, befriande vidder och bra fiske säger sig självt. Järvsö erbjuder även fantastiska möjligheter för dig som gillar att cykla. Det här cykelpaketet ger dig möjlighet att kombinera spännande och rolig cykling på det sätt som passar dig bäst.

Du kan välja att ta liften upp på berget och cykla downhill i Järvsö Bergscykel Park eller cykla cross-country på mtb-leder i den fina terrängen. Bra kombination för familjen eller kompisgänget som vill kunna välja olika typer av cykling. All utrustning kan du enkelt hyra på plats i Järvsö. Efter en härlig cykeldag är det skönt att bo bekvämt på nybyggda Bergshotellet som ligger vackert på Öjebergets sydsida.


Allt detta ingår

  • Två nätter (del i dubbelrum)
  • 2 x frukost
  • Tillgång till bastu
  •  2x liftkort i Järvsö Bergscykel Park
  • Ledbeskrivningar och gpx-filer för cross country
  • Extranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • Enkelrumstillägg
  • Lunch och middag
  • Hyrcykel och övrig utrustning

Downhill i Järvsö Bergscykel Park

I Järvsö finns Järvsö Bergscykel Park med massor av varianter på downhill som du kan testa under din första cykeldag. Det ingår liftkort i paketet och du kan hyra riktigt bra cyklar på plats. Man försöker verkligen erbjuda ”cykling för alla”. Här finns leder i olika svårighetsgrad med namn som Lill-Babs, Barbro, Klas-Göran och Manolito…

Ledernas underlag varierar från finaste jord till rötter och stenar. Det finns också byggda broar, hopp, klippor och annat som gör cyklingen roligare. För att cykla downhill måste man vara 10 år och minst 140 centimeter lång. För de yngsta finns en kostnadsfri led direkt utanför hotellentrén.

Du bor på Bergshotellet, Järvsös barnvänliga bike-in-hotell. Några hundra meter från hotellet kan du enkelt hyra cykel och övrig utrustning. Det finns även många andra trevliga aktiviteter du kan ägna dig åt i trakten när du inte cyklar. Från djurpaksbesök till pampiga Hälsingegårdar från förr.

Cykla cross-country i fin terräng

Dag två kan du njuta av den vackra, öppna naturen i Hälsingland när du cyklar cross-country i terrängen. Det finns fina MTB-leder som du kan följa så du behöver inte vara rädd att åka vilse. Det är inte bara en fantastisk naturupplevelse utan på köpet får du massor av konditionsträning.

När du inte cyklar finns det massor av saker att göra. Ett besök i byn är alltid mysigt och på djurparken Järvzoo kan du se björn, älg, ren, varg, myskoxe och lodjur. En lärorik och spännande upplevelse för både stora och små. På Stenegård nere i byn arrangeras olika typer av evenemang.

Efter dagens cykling är det skönt att koppla av. På hotellet finns tillgång till både bastu och en yogastudio innan det är dags för middag. Du äter gott i restaurangen med en harmonisk blandning av Italien och Hälsingland. Självklart finns det även en uppskattad barnmeny.


För att läsa mer om paketet och resan klicka på Läs mer och boka, fyll i dina uppgifter och spara rabattkoden som sedan används för att ta del av rabatterat pris vid bokning.


Från 1435 kr/person

Läs mer och boka